Pizza bakken op de barbecue

Pizza bakken op een barbecue is zowel een kunst als een wetenschap. En hoewel er een paar dingen zijn die je onderweg moet leren, kun je met een beetje oefening je grill opzetten, je deeg rollen en een heerlijke pizza barbecue├źn. Als je wilt, kun je hem zelfs samen met andere gegrilde lekkernijen serveren.

Controleer of uw barbecue een werkende thermostaat en deksel heeft. Als uw barbecue geen werkende thermostaat heeft, koop dan een grillthermometer bij de plaatselijke bouwmarkt of supermarkt. Hij moet een temperatuur van ongeveer 220 °C kunnen bereiken en handhaven, wat genoeg stralingswarmte geeft om de toppings te garen. Als de temperatuur te laag is, zal je de korst alleen van onderen garen. Er zijn ook special pizzaovens voor buiten.

Als je barbecue geen deksel heeft, kun je in plaats daarvan een omgekeerde braadslee gebruiken.

Probeer een grill te gebruiken met een grote, vlakke kookplaat. Grillplaten met sleuven kunnen je pizza nog steeds bakken, maar ze maken er veel sneller een puinhoop van.

Voor houtgestookte barbecues of vuurkorven heb je een vast frame van bakstenen nodig en een hete braadslee gevuld met hete kolen.

Dek uw barbecue af met een omgekeerde braadpan als u geen deksel hebt. Gebruik bakstenen om 2 zijwanden en een achterwand te maken. Elke muur moet 2 bakstenen hoog zijn. Laat de voorste en bovenste ruimte open. De afstand tussen de 2 zijmuren moet klein genoeg zijn zodat de braadslede er stevig en veilig op staat.

De pizza wordt gebakken door hem in de ruimte binnen de "wanden" te plaatsen en de braadslede erop te plaatsen om de warmte naar beneden op de pizza te laten stralen.

Wees uiterst voorzichtig met deze methode om brandwonden te voorkomen.

Verwijder de braadslede als de pizza gaar is om bij de pizza te kunnen. Als de pizza aan de bovenkant te snel bruin wordt, haal hem dan onder de pan vandaan.

Plaats bakstenen rond de barbecue voor een meer gelijkmatige verwarming. Als u wilt, kunt u vóór het voorverwarmen schone bakstenen rond de barbecue leggen om een bakkersoven te simuleren. Het zal meer tijd vergen om voldoende voor te verwarmen met bakstenen, maar de warmte zal gelijkmatiger zijn en geschikt voor het bereiden van pizza.

Uw bakstenen moeten vrij zijn van vuil dat kan verbranden en in aluminiumfolie gewikkeld zijn voor een maximale veiligheid.

Verwarm uw grill voor op 288 tot 316 °C. Maak de plaat voor en na gebruik schoon met afwasmiddel. Laat minstens 10 tot 15 minuten voorverwarmen om eventuele resten weg te branden. Als de barbecue niet schoon is, zal hij het voedsel te veel doen roken en de smaak van uw pizza overstemmen.

Als uw barbecue geen vlakke plaat heeft (alleen sleuven- of staafgrill), bak de pizza dan op een zware gietijzeren braadpan, een pizzasteen of een ander zwaar en vuurvast vlak stuk kookgerei.

Snijd elk van je toppings in stukjes van gelijke dikte. Gebruik maximaal 3 toppings. Gangbare pizzabodems zijn groene pepers, uien, tomaten en champignons. U kunt ook spinazie, artisjokken en andere, minder gangbare soorten gebruiken. Voor het vlees zijn pepperoni, worst en kip gebruikelijk.

Als u het eenvoudig wilt houden, maak dan een gebarbecuede pizza door het deeg kort aan beide kanten te bakken als een pannenkoek. Bestrijk hem daarna met kruiden- en knoflookolie en eet hem zo of wikkel hem om andere etenswaren heen.